Харчування
Правильне харчування – перший ключ до здоров'я і доброго самопочуття.
Харчування у санаторії є невід’ємною частиною санаторно-курортного лікування і навіть виділено в особливий його вид – дієтотерапію. Важливо знати, що правильне харчування підвищує лікувальний вплив прийому мінеральної води.
Меню їдальні санаторію різноманітне, збалансоване не тільки за основними хімічними інгредієнтами (білки, жири, вуглеводи), але і за вмістом амінокислот, мінералів й вітамінів. До складу раціону входять: м'ясо, риба, молочні вироби, соки, свіжі овочі та фрукти. Харчування в санаторії здійснюється по семиденному меню, яке формується виходячи з особливостей дієтичних раціонів для різних груп пацієнтів. Цілком очевидно, що їжа для хворих на цукровий діабет повинна відрізнятися від їжі, що підходить хворим на урологічні захворювання. Саме тому за основу організації харчування була взята лінійка раціонів, кожен з яких враховує потреби різних груп пацієнтів.
З урахуванням основного і супутніх захворювань застосовуються такі дієти № 5, 6, 8, 9, 10, 15 з обмеженням солі, жирної і смаженої їжі. Для більшості дієт (крім № 8 і № 9) енергоцінність становить в середньому 13,4-14,2 МДж (3200-3400 ккал).
У їдальні санаторію для приготування їжі використовуються продукти виключно високої якості, екологічно чисті та сертифіковані. Для пацієнтів, які страждають на цукровий діабет використовується набір продуктів, до складу яких входять замінники цукру, достатня кількість рослинної клітковини, вітаміни, мікроелементи, що дає можливість ефективно корегувати розлади обмінних процесів.
Важливим є режим прийому їжі, так як поєднується з питним лікуванням мінеральними водами.
Сніданок 08:30 - 09:30
Обід 13:00 - 14:00
Вечеря 18:00 - 19:00